Laats had ik een basis barbecue saus recept gepost bij het BBQ Genootschap. Dat is een heerlijk recept maar kon wel wat extra's gebruiken.
Hier het recept dat de komende tijd nog wel wat veranderd zal worden.
Ingredënten:
- 2 cups ketchup (540 gram)
- 1/3 cup Apple Cider vinegar
- 1/4 cup bruine suiker
- 2 eetlepels knoflookpoeder
- 2 eetlepels uienpoeder
- 1 eetlepel gerookte zoete paprika
- 1 eetlepel zoete paprika
- 2 eetlepels Wocestershire saus
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels Colman's mosterdpoeder
- 2 eetlepels Maple syrup
- 2 eetlepels zout
- 2 eetlepels gemalen vierseizoenen peper
- 1 theelepel cayenne peper
Werkwijze:
Doe alle ingrediënten in een pan.
En mix het met een staafmixer goed door elkaar.
Verwarm de saus nu in de pan over matig vuur, zorg ervoor dat het niet gaat koken.
Laat de saus afkoelen in een grote pot, dit geeft ongeveer 0,8 liter saus. Mits in de koelkast bewaard blijft dit ongeveer een jaar goed.
Bedankt voor het kijken.