maandag 22 augustus 2011

New York City Cheesecake - Jamie Olivers' way


Dit recept stond in de Linda, maar was niet helemaal compleet, gelukig biedt het internet in zulke gevallen uitkomst.

Ingrediënten:

  • 120 gram gesmolten ongezouten boter + extra om de vorm in te vetten.
  • 350 gram digestive koekjes (bijna 1 rol)
  • 900 gram magere kwark 
  • 150 gram suiker
  • 5 grote eieren
  • 125 ml limoensap ( 5 a 6 limoenen)
Voor de Meringue topping
  • 3 eiwitten (105 gram eiwit)
  • 110 gram suiker
  • 40 gram kokos schaafsel
  • zest van 1 limoen

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 160C en vet een springvorm in van 24 cm.

Verkruimel de koekjes in een keuken machine of met de hand


Voeg de gesmolten boter toe (tip voeg wat honing toe dan krijg je een nog lekkere bodem).


Meng het tot je een kruimeldeeg krijgt.


Stort het geheel in het bakblik en druk stevig aan.


Laat dit opstijven in de koelkast.

Maak nu de vulling door de kwark met de keukenmachine, of de mixer glad te slaan. Voeg dan één voor één de eieren toe.


Voeg hierna geleidelijk de suiker toe en daarna het limoensap. Stort het op de afgekoelde bodem.


Zet de cake in het midden van de voorverwarmde oven. Als je hem na 50 -55 minuten uit de oven haalt is het midden nog een beetje wiebelig.

Laat de cake nu even een beetje afkoelen (kwartiertje)

Verhoog de oven temperatuur naar 220 C.

Maak nu de meringue door de eiwitten stijf te slaan.


Als de eiwitten stijf zijn voeg dan geleidelijk de suiker toe en als laatste de kokos.

Stort het mengsel op de cake (ongeveer 2 cm)  en hobbelig bovenkant geeft het mooiste resultaat.


Nu 5 minuten in de oven zodat de bovenkant mooi bruin begint te kleuren.


Laat de cake nu een paar uur afkoelen in de koelkast.

Voor het opdienen nog even wat zest voor een limoen erop en smullen maar.


Bedankt voor het kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen