maandag 1 augustus 2011

Peach Cobbler à la Paula Deen


Dit recept stond al een tijd op mijn to-do-lijst en is afkomstig van Paula Deen, een Amerikaanse televisie kokin.

Ingrediënten:
  • 5 Perzikken
  • ½ cup water
  • 1 cup suiker

  • 1½ cup melk
  • 1½ cup zelfrijzend bakmeel
  • 1 cup suiker
  • 113 gram boter
  • kaneel of eventueel kanneelsuiker

Werkwijze:

Schil de perzikken en snij ze in stukjes. Wil je het mooi doen, snij dan een kruis in de perzik.



Leg de perzik 45 seconden in kokend water.



Laten schrikken in ijswater.



Daarna is de perzik makkelijk te schillen.



Zet nu een pan op met het water, 1 cup suiker en de perzikpartjes, laat dit 10 minuutjes zachtjes koken.



Maak een beslag van de melk, zelfrijzend bakmeel en suiker.





Smelt de boter in een vuurvaste ovenschaal.



Giet het beslag hier bovenop.



En daarna de perzikpartjes met een deel van de suikersiroop.



Strooi er kaneel - of nog lekkerder kaneelsuiker - overheen en zet het daarna indirect op de barbeque.
De barbeque moet ongeveer 175° C zijn, zet er geen waterbak onder.

Na ongeveer een half uur - als de bovenkant mooi gebruind is - mag het eraf.



En dit eet je dan als het nog lekker warm is met een bolletje vanille ijs. In dit geval malted vanilla icecream.



Bedankt voor het kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten