woensdag 25 mei 2011

Malted Vanilla Ice Cream


Dit ijsje wordt gemaakt met als basis Mout poeder. Dit poeder gemaakt van gemoutte gerst en melk zou opgelost in een glas warme melk zorgen voor een goede nachtrust.
Hetzelfde goedje zit ook aan de binnenkant van Malteser snoepjes, dat moet dus wel lekker worden.

Ingrediënten:

- 1½ cup melk
- ¾ cup suiker
- 1/3 cup mout poeder
- 4 eierdooiers
- 2 theelepels vanille extract
- 1½ cup slagroom



Werkwijze:

- Verwarm de melk en mout poeder in een pannetje totdat het poeder geheel is opgelost en het bijna kookt.
In het begin klontert de poeder.


Naarmate de melk warmer wordt lost het geheel op.


Het ruikt naar bier.

- Terwijl je wacht tot de melk bijna kookt, klop je de dooiers en suiker tot een beslag




- Als de melk bijna kookt haal je het van het vuur en mix je het geleidelijk met het ei mengsel. Let op goed kloppen anders krijg je een roerei door de hete melk.

- Het mengsel mag nu terug op het vuur op de laagste stand (het mag niet koken). Roer het continu door totdat het mengsel dikker wordt.


- Als de achterkant van een lepel bedekt blijft is het dik genoeg en mag het van het vuur.


- Nu mag het vanille extract en de slagroom erbij.

- Doe het mengsel in een schaaltje en laat het een nacht goed afkoelen.

- Bereid het ijs volgens de instructie van je ijsmachine.

Bedankt voor het kijken.

dinsdag 17 mei 2011

Zalm à la Bobby Flay



Ik probeer bij iedere barbecue wel een stukje vis te maken. Meestal is dat zalm met zalmkruiden van Versteegen maar die waren op.
Dus maar even gekeken op de site van noskos daar staat altijd wel iets lekkers.

Dit is een recept van de Amerikaanse kok Bobby Flay.

Ingrediënten:

- 1 zalm met vel
- simpele mosterd
- peper en zout
- bruine suiker
- goed geweekte barbecue plank.

Werkwijze:

Week de barbecue plank voor tenminste twee uur.
Leg de zalm op de plank


Smeer de zalm in met mosterd



Peper en zout erover



en dan het geheel bedekken met bruine suiker



Dan mag de zalm met plank en al recht boven de kolen op de barbecue. Doordat de plank twee uur in water heeft gelegen zal deze het eerste half uur niet ontbranden maar gaan roken waardoor de zalm een heerlijke rooksmaak krijgt.




Bedankt voor het kijken.

zondag 1 mei 2011

Upside down pineapple pie

Deze pie met ananas is een variant van de tarte tatin die met appel wordt gemaakt.



Hiervoor gebruik ik mijn nieuwe 12 inch skillet en het recept van Weber's way to grill.
Voor een skillet met een diameter van 12" (ik heb er een van 10" en heb dus geprobeerd iet minder te gebruiken)

voor de topping

6 verse plakken ananas (een centimeter dik)
2 eetlepels ongezouten boter (28 gram)
1/2 cup bruine basterd suiker
1/4 cup slagroom
1/4 theelepel gemalen kaneel

Het beslag

1 cup bloem
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel kosher salt
1/4 theelepel baking soda
2/3 cup karnemelk
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
1 stick zachte ongezouten boter (113 gram)
3/4 cup suiker

Bestrijk de ananas met de boter en grill deze, haal van de grill en laat ze afkoelen.



De skillet, direct op de bbq. Smelt hierin de bruine suiker, de slagroom, kaneel en de overgebleven boter.
Als het mengsel begint te borrellen van het vuur halen.




Laat een beetje afkoelen en leg de ananas erin.



Voor het beslag

Meng in een kleine bak de karnemelk,eieren en vanille, meng in een grote bak de bloem, bakpoeder, bakinsoda en zout.
Mix de boter en de suiker met een mixer voor 4 minuten, meng daarna het vloeistof mengsel erbij en voeg daarna geleidelijk het meel mengsel toe.

verdeel het beslag in de skillet met de ananas.



nu kan de skillet voor 45 minuten tot een uur op 175 graden Celsius op de bbq met indirect vuur en de deksel erop.



Hij is klaar als hij mooi lichtbruin van kleur is en een sateprikker er schoon uitkomt.

Draai hem om op een grot bord en eet hem gelijk op.



Naschrift: het beslag was mij veel te dun en ik heb daarom meer bloem gebruikt, de volgende keer gebruik ik gewoon cakemeel of wellicht kant en klaar mix.

Voor de boter maten heb ik een converter gebruikt http://www.traditionaloven.com/conve...converter.html

Bedankt voor het kijken.

zondag 10 april 2011

Upside Down Patato Pie


Ingrediënten:

- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels suiker
- oregano
- krieltjes
- zongedroogde tomaatjes
- oude kaas
- bladerdeeg

Werkwijze:

Smelt de boter in de skillet



voeg de suiker toe en laat het karameliseren



Strooi wat basilicum over het mengsel en bedek de bodem met gehalveerde krieltjes (glade kant naar beneden).



vul de openingen tussen de piepers met zongedroogde tomaten.



Bedek het geheel met dikke plakken oude kaas.



Dek het geheel af met bladerdeeg, ik heb hartig bladerdeeg gebruikt en dit goed uitgerold, prik met een vork veel gaten in het deeg.



Indirect op de barbecue, split gril methode, na 30 - 35 minuten ben je klaar



Omdraaien op een plat bord of plank



Bedankt voor het kijken

dinsdag 29 maart 2011

'Zongedroogde' tomaten


Ik had een doosje cherry roma tomaatjes een mooie gelegenheid om eens zelfgedroogde tomaatjes te maken.

Ingrediënten:

- roma tomaatjes
- extra vergine olijfolie
- teentje knoflook
- italiaanse kruiden

Werkwijze:

Snij de tomaten overlangs doormidden.


Verwijder de zaadlijsten met je vingers en leg ze met de buitenkant naar beneden op een bakblik bekleed met bakpapier.



Bestrijk de tomaten met het mengsel van EVO, knoflook en Italiaanse kruiden



Als laatste strooi je er wat zeezout over



En dan mogen ze 6 uur in een oven van 80° Celcius, en dit is het resultaat





Bedankt voor het kijken.

zondag 27 maart 2011

Pulled Pork loempia's

Een paar weken terug heb ik deze bij noskos mogen proeven en ze waren heerlijk.

Dus toen ik begin deze week Pulled Pork had gemaakt heb ik een zakje bewaard om dit ook eens zelf te maken.

Ingrediënten:

- 350 gram Pulled Pork in kleine blokjes
- 300 gram Witte kool
- 1 geraspte Winterwortel
- Sweet Baby Ray's BBQ sauce
- filodeeg
- 2 geklutste eierdooiers

Tip: wikkel het filodeeg in een natte doek dan kan je de blaadjes makkelijker van elkaar lostrekken.

Werkwijze:

Snijd de witte kool klein en meng dit met de geraspte winterwortel.



Voeg hieraan de gesneden Pulled Pork toe.



Meng dit alles met de Sweet Baby Ray's tot een smeuïg geheel.




Nu kan je de loempia's gaan maken.

Leg hiervoor een velletje filodeeg voor je in een ruit en leg hierop een goede eetlepel loempia-vulling.




Vouw de onderste punt over het mengsel.


Vouw de twee buitenste punten naar binnen als een envoloppe.



Rol het mengsel stevig op naar boven, laat de bovenste driehoek nog even vrij. Besmeer de rand hiervan met de eierdooier.



Rol nu het laatse stukje ook op en herhaal dit totdat het mengsel op is (25 loempia's moet kunnen).


De loempia's moeten ongeveer 5 minuten in de frituur voordat ze klaar zijn.

Die foto's houden jullie van me tegoed.

Bedankt voor het kijken

Snelle Pizza


Als je eens niet zoveel tijd hebt om pizza deeg te maken kan je het ook gewoon bij de supermarkt halen.

En het fijne is dat het ook prima op de Q kan met behulp van een pizza-steen.

Ik gebruik een goedkope van Cadac, werkt fantastisch.

Gebruik anderhalve starter met gloeiend hete briketten en leg deze in een ring in de barbecue. Dit wordt wel de ring of fire genoemd.



Leg nu het rooster erop met de pizza steen in het midden en laat de steen met de deksel erop 10 minuten voorverwarmen.

Maak intussen je pizza's, ik had er drie gemaakt.

twee met voor de helft ananas, ham, paprika, tomaat en kaas en de andere helft tomaat, gerookte kip, paprika, pesto, mozarella en kaas.



En eentje met tomaat, salami, paprika, ham en kaas.



Ik leg de pizza's op bakpapier om ze gemakkelijk op de pizzasteen te kunnen leggen.

Voordat je de pizza op de steen legt moet je even een natte doek over de steen doen hij koelt nu een klein beetje af  en daardoor brandt de pizza iets minder snel aan.

Leg hierna de pizza op de steen en sluit de deksel.

Even een sneak preview na drie minuten



Na zes, zeven minuten zijn ze klaar.





Ze waren heerlijk, bedankt voor het kijken