woensdag 25 mei 2011

Malted Vanilla Ice Cream


Dit ijsje wordt gemaakt met als basis Mout poeder. Dit poeder gemaakt van gemoutte gerst en melk zou opgelost in een glas warme melk zorgen voor een goede nachtrust.
Hetzelfde goedje zit ook aan de binnenkant van Malteser snoepjes, dat moet dus wel lekker worden.

Ingrediënten:

- 1½ cup melk
- ¾ cup suiker
- 1/3 cup mout poeder
- 4 eierdooiers
- 2 theelepels vanille extract
- 1½ cup slagroom



Werkwijze:

- Verwarm de melk en mout poeder in een pannetje totdat het poeder geheel is opgelost en het bijna kookt.
In het begin klontert de poeder.


Naarmate de melk warmer wordt lost het geheel op.


Het ruikt naar bier.

- Terwijl je wacht tot de melk bijna kookt, klop je de dooiers en suiker tot een beslag




- Als de melk bijna kookt haal je het van het vuur en mix je het geleidelijk met het ei mengsel. Let op goed kloppen anders krijg je een roerei door de hete melk.

- Het mengsel mag nu terug op het vuur op de laagste stand (het mag niet koken). Roer het continu door totdat het mengsel dikker wordt.


- Als de achterkant van een lepel bedekt blijft is het dik genoeg en mag het van het vuur.


- Nu mag het vanille extract en de slagroom erbij.

- Doe het mengsel in een schaaltje en laat het een nacht goed afkoelen.

- Bereid het ijs volgens de instructie van je ijsmachine.

Bedankt voor het kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen