dinsdag 17 mei 2011

Zalm à la Bobby Flay



Ik probeer bij iedere barbecue wel een stukje vis te maken. Meestal is dat zalm met zalmkruiden van Versteegen maar die waren op.
Dus maar even gekeken op de site van noskos daar staat altijd wel iets lekkers.

Dit is een recept van de Amerikaanse kok Bobby Flay.

Ingrediënten:

- 1 zalm met vel
- simpele mosterd
- peper en zout
- bruine suiker
- goed geweekte barbecue plank.

Werkwijze:

Week de barbecue plank voor tenminste twee uur.
Leg de zalm op de plank


Smeer de zalm in met mosterd



Peper en zout erover



en dan het geheel bedekken met bruine suiker



Dan mag de zalm met plank en al recht boven de kolen op de barbecue. Doordat de plank twee uur in water heeft gelegen zal deze het eerste half uur niet ontbranden maar gaan roken waardoor de zalm een heerlijke rooksmaak krijgt.




Bedankt voor het kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen