woensdag 25 mei 2011

Reitse's Appel Pie


Laatst was ik bij de Weber Grill Academy van Reitse Spanninga in Joure. De uitsmijter van de dag was een appeltaart van de barbecue.
Deze was zo lekker dat ik het thuis ook moest proberen.

Ingrediënten:

- 150 gram zachte roomboter
- 150 gram suiker
- 150 gram bloem
- 3 eieren
- 1 theelepel citroenrasp
- 3 geschilde goudrenetten
- 75 gram gewelde rozijnen
- Kaneel crunch of groffe kaneelksuiker

Werkwijze:

Klop de suiker en de boter met citroenrasp de mixer wit


Voeg één voor één een ei toe en bij het 2e ei een handje bloem om het schiften tegen te gaan
Daarna de rest van de gezeefde bloem er door spatelen.
Een ovenschaal van 20 cm * 20 cm licht invetten en bestrooien met bloem.


Appels schillen en in niet al te kleine stukken snijden.


Spatel de appel, de gewelde rozijnen en de kaneelcrunch door het beslag.


Doe nu alles in de ovenschaal.


25 tot 30 minuten indirect op de BBQ van 200˚C (geen waterpan in de Q).


Laat de taart even afkoelen zodat hij loskomt van de rand. Dan kan je hem op een bord lossen.

Wij kregen hem in Joure geserveerd met ijskoffie een een vanille saus (foto noskos).



Zelf heb ik hem geserveerd met een Malted Vanilla Ice Cream shake en vanillevla, zeer geslaagd vonden ze thuis.




Reitse bedankt voor weer een aantal heerlijke recepten.

Lekker Ite,

Bedankt voor het kijken.








Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen