Het volgende recept komt van Reitse Spanninga, onze weber kok, en was deel van de winterweberkookcursus 2008 (leuk woord met scrabble op drie keer woordwaarde).
Ingrediënten voor 8 personen:
- 3 Goudreinet appels
- 3 eiwitten
- 100 gram bloem
- 200 gram Bread Crumb (panko verkrijgbaar bij een toko)
- 1 liter sla olie voor een weber wok van 47 cm, 1½ liter voor een weber wok van 57 cm
- kaneelsuiker (kaneelpoeder met kristalsuiker)
Werkwijze:
Goudreinet appel schillen en klokhuis verwijderen met een appelboor
in plakken snijden, bloemen
Eerste keer door het eiwit halen
Eerste keer paneren in de Bread Crumbs
tweede keer door eiwit halen
tweede keer paneren door de Bread Crumbs.
Frituren in de wok op 180º C in de sla olie.
Vul de briketten BBQ met twee starters voor de 57 cm of 1 starter voor de 47 cm hete briketten.
Leg de briketten op het onderste rooster van de BBQ. Zet de schuiven helemaal open.
Doe de olie in de wok en laat deze heet worden tot 180ºC
Na het frituren de krokante appelbeignets rollen in de kaneelsuiker.
PAS OP!! Olie is altijd gevaarlijk met brandwonden e.d. pas op voor de kleintjes en na de frituur sessie de wok laten afkoelen in de BBQ. Schuiven dicht en de volgende dag pas de olie uit de wok halen.
(of het gewoon in de frituurpan doen).
Bedankt voor het kijken, een een gezond 2011.