vrijdag 24 december 2010

Kerststol

Vanavond nog even vlug twee stollen voor Kerstmis gemaakt.



Ingrediƫnten voor 1 stol:

- 250 gram bloem
- 8 gram bakpoeder (1/2 pakje)
- 100 gram suiker
- 1 pakje vanille suiker
- 1 snufje zout
- 1 ei
- 90 gram boter
- 125 gram kwark
- 125 gram rozijnen
- 25 gram poedersuiker



Werkwijze:

De bloem en bakpoeder zeven op het aanrechtblad. Kuil maken in het midden en daarin de rest van de ingrediƫnten doen.



Het deeg goed kneden. Mocht het deeg nog te 'nat' zijn dan nog wat bloem toevoegen.
Vouw het deeg uit.



Oprollen als stol vorm



Op een ingevet bakblik leggen



In de voorverwarmde hetelucht oven van 160° C, voor 50 tot 60 minuten.



Uit de oven insmeren met een beetje boter en bestrooien met poedersuiker.




Bedankt voor het kijken, en alvast een prettige Kerst gewenst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten