maandag 22 november 2010

Wisconsin Style Brats

Deze zondag ben ik bij een vriend in Grimbergen langs geweest. Hij had nog een oude Weber bbq staan en daar moest hoog nodig wat op worden klaar gemaakt.

We zouden met z'n drieen zijn dus ik had wat braadworsten, twee ribjes en wat fruit mee genomen.

Met de braadworsten heb ik Wisconsin Style Brats gemaakt volgens het recept van noskos.

Je maakt dit door een flinke klont boter in een alluminium bakje te smelten en er een paar uien in te fruiten. Tegelijkertijd braad je de worsten aan.Als de uien zacht zijn leg je de worsten er boven op en voeg je bier toe, deze keer heb ik pils gebruikt maar een Grimbergen Dubbel was meer op zijn plaats geweest.Dek schaal af met alluminiumfolie en zet hem voor twintig minuten indirect op de bbq.De folie mag eraf en de worsten mogen nogmaals twintig minuten indirect op de bbq. Zo kan het overbodige vocht verdampen en wordt de smaak intenser.Op een broodje, met wat van de uien en een beetje sla en smullen maar.Bedankt voor het kijken.

1 opmerking:

  1. Dit ziet er zo goed uit. Nou eigenlijk nog een goede slager in Eindhoven die mooie worsten maakt. Ik verheug me er al een hele week op. zondag paar mensen uitgenodigd. en ook dat marshmallow-toetje er even achteraan....

    BeantwoordenVerwijderen