dinsdag 15 november 2011

Amerikaanse Sukade

Pas geleden tipte een van mijn Partners in Swine, noskos me over Amerikaanse Sukade. Een stuk vlees dat wij in Nederland gebruiken voor suddervlees maar de Amerikaanse versie kan gewoon kort op de Grill.

De Sligro had het toevallig in de aanbieding dus gelijk gehaald.


In Amerika voeren ze de koeien anders dan in Nederland en daardoor is het vet in de Sukade heel fijn verdeeld is.


Wel zitten er twee grote zenen in het vlees en die moet je wel verwijderen voor je hem op de barbecue legt.
Laat dit door de slager doen want anders verlies je teveel van dit lekkere stukje vlees en dat is zonde.

Dit stuk woog 500 gram en dat heb ik in een ziplock zak gedaan met 75 mililiter ketjap manis en 300 milliliter Coca Cola, vier uur laten marineren.
Uit de zak halen en droog deppen en bestrooien met barbecue rub van Big Bob Gibson (peper en zout zou ook goed kunnen).

Maak de barbecue klaar voor de split grill methode, de kolen liggen hier bij aan een kant van de kettle.


Roosters goed leggen en het vlees erop. Anderhalve minuut laten liggen met de deksel dicht en dan 90 graden draaien voor een mooi ruit motief. Weer anderhalve minuut laten liggen met de deksel dicht en dan mag je het vlees omdraaien om het geheel aan de andere kant te herhalen.
Laat het vlees nu nog eens 4 a 6 minuten liggen opp het gedeelte zonder kolen (indirect).


Als het goed is is het vlees nu Medium Rare.
Laat het vlees nu tien minuten rusten onder alluminiumfolie, de vleessappen verdelen zich dan weer in het vlees en het vlees ontspant zich dan weer.

Lekker in stukken snijden en smikkelen maar.


Het is niet goed te zien op de foto maar het vlees was in het midden mooi rood-rose en super mals.

Dennis bedankt voor de tip, dit is een blijvertje.

Bedankt voor het kijken.

2 opmerkingen:

  1. Hoi,
    Ik heb sukade op de bbq geprobeerd, het resultaat was bijzonder lekker mals rood vlees.
    Als ik kiezen mag, neem ik liever sukade dan biefstuk.Scheeld nog enorm in prijs ook.
    Absoluut een aanrader. Ik heb de volgende alweer in de vriezer liggen.

    Groet,
    Rien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Rien, fijn om te lezen dat jullie hem ook zo lekker vinden!

    Groeten Frits

    BeantwoordenVerwijderen