zaterdag 5 november 2011

Borstplaat


Vroeger kocht je in Eindhoven bij Kluytmans de lekkerste Borstplaat maar helaas bestaat Kluytmans al jaren niet meer. Ik was dus al een tijdje op zoek naar een goed recept om het zelf te maken.
Nu heb ik het gevonden in het boek van Cees Holtkamp - 'De Banketbakker.'

Ingredienten:


- 200 gram kristalsuiker
- 80 gram slagroom
- 40 gram water
- merg van 1 vanillestokje
- 40 gram fondant (te koop bij taartwinkels, en bij sommige Jamin's).

Werkwijze:

Kook de kristalsuiker, slagroom, water en het merg van de vanille in een hoge pan aangezien het volume kan verviervoudigen.


Verhitten tot 115 Celcius. De wanden van de pan kan je schoonhouden met een nat kwastje.


Doe de fondant in een schaal.

Voeg hieraan de hete suikerstroop toe en roer het geheel anderhalve minuut goed door.


Vul de borstplaatvormen op vochtig gemaakt bakpapier.


Laat afkoelen en verwijder de vormen.


Dit recept is van Cees Holtkamp.

Tip: het vanille stokje kan je in een pot met suiker steken om zo je eigen vanillesuiker te maken.


Bedankt voor het kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen