zaterdag 15 januari 2011

Key Lime Pie ala noskos


Vandaag zag ik bij de Amerikaanse winkel in Antwerpen twee soorten Graham koekjes.
Deze koekjes worden gebruikt voor taartbodems.
Twee maanden geleden had ik van noskos een hele mooie 9 inch pie bodem gekregen, nu moest ik dus wel die overheerlijke Key Lime Pie maken.

Voor de bodem heb ik het recept gebruikt van Nabisco.

Ingrediënten:

- 8 hele Honey Graham koekjes
- ¼ cup suiker
- 1/3 cup gesmolten boter (85 gram)

Werkwijze:

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, en meng alles goed door elkaar.




Stort het hele mengsel in een goed beboterde 9 inch pie vorm. Verdeel het geheel over de bodem en de rand en druk goed aan.
Zet het nu een kwartiertje in de ijskast om op te stijven. Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
Bak de taartbodem in 8 minuten af en laat hem op een rooster in de vorm afkoelen.

Hier staat een mooi recept om de taatbodem van 'Digestive' koekjes te maken

Ingrediënten voor de vulling:

Het recept van noskos.

- 4 dooiers (bewaar het eiwit eventueel voor de merengue)
- 1 blikje gezoete gecondenseerde melk
- ½ cup limoensap (sap van 4 of 5 limoenen)
- de rasp van 2 limoenen.

Werkwijze:

Maak de schil van twee limoenen goed schoon en rasp het buitenste schilletje er vanaf. Let op alleen het groene niet het witte want dat is bitter.


Pers nu de limoenen zodat je een halve cup limoensap hebt.


Mix de rasp en de dooiers nu op de hoogste stand zodat het eigeel wat licht geler wordt.


Voeg nu de gecondeseerde melk voorzichtig toe, schraap het blikje leeg. Als dit goed gemengd is kan de helft van het limoensap erbij als ook dit goed is gemengd mag het laatste beetje limoensap erbij.
Stort de vulling in de afgekoelde bodem.


Tik het blik een paar keer op het aanrechtblad zodat de luchtbellen naar boven komen.


Nu mag de taart 12 minuten in een voorverwarmde oven van 175 ° Celcius.
Laat de taart hierna afkoelen op een rooster, daarna mag hij een uur in de vriezer.
Wil je geen merengue op de pie maken dan ben je nu net als ik klaar.
De taart is voor morgen gemaakt, je dient hem dan drie uur van te voren uit de vriezer te halen.

Bedankt voor het kijken.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit Frits!! Je kunt hem ook bevroren serveren als Frozen Key Lime Pie, ook lekker ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is een hele fijne taart! kan ik iedereen aanraden. enne gefeliciteerd met je domein, moet die van mij ook nog aanvragen.

    BeantwoordenVerwijderen