zaterdag 6 november 2010

Cantucinni

Cantuccini (of Cantucci, Biscotti di Prato) zijn typisch Italiaanse amandelkoekjes oorspronkelijk afkomstig uit de provincie Prato in de regio Toscane. De koekjes worden tweemaal gebakken.

Ingrediƫnten:

1 ei
1 mespuntje zout
100 gram grof gehakte amandelen (met het bruine velletje er nog om heen)
130 gram bloem
130 gram fijne kristalsuiker
1 zakje vanille suiker
1 theelepel bakpoeder
1 ei om de koekjes te bestrijken.

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 130 graden Celsius.

Meng de bloem, suiker, zout, bakpoeder en vanille suiker tot deeg.


Werk de amandelen door het deeg



Deel het deeg in vier gelijke delen. Rol ieder deel tot een lange dunne rol.



Leg de rollen op de met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk met ei voor een glanzend resultaat.

Nu voor 22 minuten de oven in.



Uit de oven, de oventemperatuur naar 130 graden Celsius brengen.



De rollen gelijk in schuine stukken snijden, anders worden ze hard en verbrokkelen ze bij het snijden.



Bak de Cantucinni nogmaals in de oven voor 17 minuten.



Laat de Cantucinni koekjes afkoelen, ze zijn heerlijk om na een diner in de witte Port te dopen.
Doordat in deze koekjes geen boter zit vallen ze niet uiteen als ze ergens in gedoopt worden.

Tip: vervang de amandelen eens door 100 gram grof gehakte pure chocolade.

Hier is een filmpje van Meester Banketbakker Cees Holtkamp



Bedankt voor het kijken.

2 opmerkingen:

  1. Je bent in goed gezelschap ;-) http://www.youtube.com/watch?v=6dWnchcjkLA

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, die had ik ook gezien. Meneer Holtkamp legt het prachtig uit. Nu nog het geheim van zijn kroketten.

    BeantwoordenVerwijderen