zondag 31 oktober 2010

Armadillo Eggs

Pas geleden zag ik op het Amerikaanse BBQ forum foto's van een Armadillo Egg. Dat moest ik ook maar eens proberen.

Voor de Armadillo Egg heb Jalapeno's nodig















Opensnijden en de zaadlijsten en zaadjes verwijderen.
(Let op Jalapeno's zijn scherpe pepers, was na het schoonmaken goed je handen! Of gebruik plastic handschoenen).















Vullen met een mengsel van roomkaas, geraspte kaas en wat paprika poeder.
















Nu de Jalapeno inpakken in gehakt, doe dit niet zo zuinig als ik gedaan heb want dan barsten ze later open ...















Als laatste heb ik ze nog even door de panneermeel gehaald, maar dat laat ik de volgende keer achterwege.
















Indirect op de Q, ongeveer een uur.
















Oh oh ze gaan langzaam open..















en nu helemaal...















Maar ze smaakten prima.
















De volgende keer alleen wat meer gehakt gebruiken.

Bedankt voor het kijken.

1 opmerking:

  1. wel grappig, als je dat ei ziet uitkomen :)
    heb je nu ook armadillo kuikens??

    BeantwoordenVerwijderen