donderdag 14 maart 2013

Amerikaanse Apple PieVandaag is het Pie day, dat komt van het getal pi, 3,14. In Amerika schrijven ze eerst de maand en dan de dag en dus krijg je voor veertien maart, 3.14.
Dus is het tijd voor een echte Amerikaanse Apple Pie, het recept komt van Rudolph's Bakery.

Ingredi├źnten:

- 285 gram bloem
- 170 gram boter
- 150 gram roomkaas (monchou)
- 3 el koud water
- 15 gram Apple Cider Vinegar
- 1 tl bakpoeder
- mespuntje zout

Vulling:

- 8 a 10 appels (Golden Delicious of Elstar)
- 150 gram suiker
- 3 el maïzena
- 1 tl kaneelpoeder
- mespuntje nootmuskaatpoeder
- merg van 1 vanillestokje
- 50 gram gesmolten boter
- 40 gram paneermeel

Extra: 

- 1 ei
- beetje room
- kwastje
- Pievorm
- deegroller

Werkwijze:

Leg de bloem in een rondje op het aanrechtblad en leg in het midden de zachte boter, roomkaas, water, apple cider vinegar, bakpoeder en het zout.Kneed het goed door en pak het deeg in huishoudfolie, laat het een half uur in de koelkast om op te stijven.

Schil in de tussentijd de appels en snijd ze in grove stukken.Meng de suiker, kaneel, maizena en notmuskaat en strooi dit over de appels met gesmolten boter.Hussel alles goed door elkaar zodat de appels goed gecoat zijn.Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit, zodat je de bodem van de Pie tin goed kan bedekken en de bovenkant kan bedekken.
Bedek de bodem van de Pie tin.Prik een aantal gaatjes in de deegbodem.Bestrooi de bodem met paneermeel.Leg de vulling in Pie tin en druk het een beetje aan.Smeer de rand van het deeg in met een mengsel van geklutst ei met wat room.Leg de 'deksel' op de appels en druk de randen goed aan.Met een vork de randen decoreren en aandrukken.


De bovenkant insmeren met het ei-room mengsel.Vier kruisjes in het deeg snijden, zodat tijdens het bakken het stoom kan ontsnappen en de bestrooien met suiker en kaneel.


Nu in de op 175 C voorverwarmde oven voor 55 - 60 minuten.

Et voila.

Bedankt voor het kijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten